Wij zijn trots op ons bedrijf en niet minder trots op onze partners. Vanaf Drupa 2016 hebben diverse fabrikanten ons de vertegenwoordiging van hun bedrijf gegund in Nederland en deels ook België. Op het agentschap van die fabrikanten mogen wij met recht trots zijn, want ieder voor zich is binnen hun segment marktleider.

Heliograph groep

Heliograph biedt een unieke synthese van uitgebreide ervaring en knowhow van hoogwaardige machines voor de productie van diepdrukcilinders. Het bedrijf biedt betrouwbare oplossingen op het gebied van galvaniseren, automatisering, oppervlakteafwerking, elektromechanische graveer en lasergraveersystemen voor diepdruk en directe lasersystemen voor flexodruk. Efficiënte transport- en opslagtechnologie stelt Heliograph in staat om superieure en uitgebreide technologieën te leveren als naadloze oplossingen.

Binnen de Heliograph groep vertegenwoordigen wij de volgende fabrikanten: Hell, Schepers, Kaspar Walter, Daetwyler en Bauer.

Hell

Hell graveersystemen zet internationaal de standaard met haar kerncompetities – de elektromagnetische en directe lasergraveren van diepdruk- en preegcilinders – alsmede in hoge resolutie graveren van elastomeer drukvormen voor flexodruk.

Schepers

Schepers staat voor flexibiliteit in diverse industrieën. Verschillende soorten cilinders voor de verpakking, decor, veiligheid en preegindustrie, zoals automotive, hygiëne-, weefsel-, leer- en textielindustrie alsook de glas- en behangindustrie vereisen een speciale en fundamenteel machineontwerp van Schepers.

Daetwyler

Daetwyler Graphics staat voor uiterst nauwkeurige wals- en oppervlaktebewerking met behulp van draai-, frees- en slijpmachines. Daarnaast ontwikkelt en produceert Daetwyler unieke lasergraveer-systemen voor de hoogwaardige beeldproductie op de drukclinders voor de verpakkings- decoratie- industrie en illustriediepdruk.

Kaspar Walter

Kaspar Walter ontwerpt en produceert ultramoderne galvaniseereenheden voor de vervaardiging van diepdrukvormen en ontwikkelt uiterst efficiënte procestechnologieën en op maat gemaakte oplossingen voor systeemintegratie. Het uitgebreide portfolio wordt afgerond met hoogwaardige meettechnologie die uiterst nauwkeurige en betrouwbare resultaten oplevert.

Bauer

Ruim 50 jaar ontwikkelt, produceert en installeert Bauer cilinder- transport- en opslagsystemen voor de grafische industrie. De systemen worden flexibel en aan de wensen van de klant geconfigureerd.

Gämmerler

Het Duitse Gämmerler in Geretsried nabij München, produceert nabewerkingsapparatuur gekoppeld aan de uitleg van offset- en diepdrukrotatiepersen. Met compenserende stapelaars, rotatiesnijmachines en bundelstapelaars heeft Gämmerler aan groot marktaandeel opgebouwd.

Voor de vouwkartonindustrie biedt Gämmerler robot uitlegsystemen voor het volautomatisch tellen, stapelen en verpakken achter vouwdozenplakmachines.

KOLBUS

Het eveneens Duitse KOLBUS in Rahden, net over de grens bij Enschede, is een familie onderneming die sinds 1771 in de geschriften wordt vermeld. Het huidige bedrijf met in totaal ca. 700 medewerkers, ontwikkelt en produceert machines voor luxe massiefkarton verpakkingen, rollenrotatie vouwmachines voor de digitale printers en is uw “ijzersterke” partner voor extreem grote gietstukken.

BCS Autobox

De fabriek BCS, British Converting Services, ontwikkelt en produceert al ruim 30 jaar machines voor de productie van golfkartondozen en is sinds september 2018 onderdeel van KOLBUS in Rahden. Golfkartonverpakkingen worden steeds vaker specifiek voor het te verpakken product gemaakt en dus veelal als “Doos op Maat”. Met de machines van BCS komt het customized produceren binnen handbereik van veel verpakkingsproducenten in elke industrie waar golfkartondozen nodig zijn.

Meccanotecnica

In Italië, in de omgeving van Bergamo bevindt zich de belangrijkste fabrikant van boekennaaimachines. Meccanotecnica is wereldwijd marktleider met de Aster boeken naaimachines en -naaimachinelijnen. Met de boekafwerkingslijnen voor de verwerking van digitaal drukwerk neemt Meccanotecnica sinds 2010 inmiddels een belangrijke positie in.

Tecnograf di Pulcini

Tecnograf di Pulcini, eveneens nabij Bergamo, is de Italiaanse fabrikant van specifieke uitlegsystemen achter vouwmachines, verzamelhechters, vergaarmachines en bandzetlijnen. Met deze uitlegsystemen bieden wij voor elk fabrikaat het juiste uitlegsysteem.

Global Web Systems

Voor krantenrotatiedrukkerijen mogen wij het Amerikaanse Global Web Systems vertegenwoordigen. Deze fabrikant van enkelbrede en enkelomvang rotatiepersen is in de krantenindustrie een belangrijke fabrikant en heeft in de Benelux een groot aantal installaties staan.

EPG

Het Amerikaanse EPG is de specialist op het gebied van inktbakbesturing en controletafels. Drukpersfabrikanten, zoals bv. het Nederlandse DG Press Services die smalbaanrotatiepersen bouwt,, integreren deze inktbakken en de besturingen in hun machines. Tevens kunnen wij bestaande drukpersen, waarvan de inktbakken nog met de hand worden ingeregeld, voorzien met EPG inktbakbesturingen.

Ernst Jäger

Wanneer het gaat om verpakkingsmaterialen en verpakkingsmachines, mag Adkow het Duitse Ernst Jäger nabij Düsseldorf vertegenwoordigen. Met dit agentschap bieden wij alle materialen van stretchfolie tot palletwikkelmachines en van omsnoeringsband tot complete omsnoeringslijnen.