Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de grafische en aanverwante industrie

Berichten

Meccanotecnica “Open Huis” 21-24 september 2022

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Enerzijds bedoeld om ons -als consument- het leven, met bv. a.i., makkelijker te maken, anderzijds om diezelfde kunstmatige intelligentie ook te verwerken in machinetechnologie om processen efficiënter -en vooral betrouwbaar- te verwerken.
In de grafische industrie zijn deze ontwikkelingen de afgelopen jaren sterk doorgedrongen in machines die in staat zijn om “On Demand” te produceren. In het geval van boek producties: PDF bestanden aanleveren aan print-engines die de data vervolgens op blad of op de rol printen met inkjet of toner technologie. Aansluitend te verwerken naar een gehecht, garenloos of garengenaaid product. Door de producten te identificeren met QR- en barcodes worden de machines in de verschillende processen volautomatisch en 100% trefzeker aangestuurd.

Meccanotecnica heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt aan het proces om garengenaaide boeken en boekblokken in hard- en softcover uitvoering, volledig geautomatiseerd te verwerken.

Digitaal drukwerk op blad of rol verwerken naar de hoogste kwaliteitsstandaard in het gedrukte product: Het garengenaaide boek. Dat is een van de belangrijkste thema’s tijdens het “Open Huis” van 21-24 september 2022 in Bergamo, Italië.

De fabriek zal u laten zien hoe drukwerk getransformeerd wordt tot een garengenaaid boek, van blad en rol, alsook de hybride vorm waarbij digitaal en conventioneel offset gecombineerd verwerkt worden.

Uiteraard blijft de verwerking van conventionele offsetkaternen tot een garengenaaid boekblok eveneens een belangrijke pijler bij deze toonaangevende machinefabriek.

Wanneer u geïnteresseerd bent om tijdens deze “Open Huis” dagen aanwezig te zijn, neemt u dan contact op met: info@adkow.nl, resp. belt u met +31 (418) 576 040.